Recomandari generale mobilier

Instructiunile si recomandarile de mai jos luate in considerare, vor prelungi durata de viata si vor mentine aspectul mobilierului de bucatarie.

  • Curatarea mobilierului se realizeaza periodic folosind doar agenti de curatare solubili in apa, special destinati suprafetelor de finisaje lemn.
  • Realizati curatarea cu o carpa moale, inmuiata in apa, burete moale sau lavete din piele.
  • Stergeti suprafetele cu o carpa uscata. Este recomandata mentinerea complet uscata a mobilierului.
  • Stergeti cat mai repede posibil suprafetele unde umiditatea este crescuta: in jurul chiuvetei, zonele unde sunt folosite aparate de gatit cu aburi si alte zone umede.
  • La aplicarea agentilor de curatare diluati, pentru a evita patarea sau degradarea suprafetelor se va sterge orice urma de agent de curatare cu o carpa umezita urmata de o carpa uscata.
  • Evitati folosirea de solvenţi sau produse care conţin alcool.
  • Evitati folosirea de agenti abrazivi sau solventi pe fronturile bucatariilor.
  • Evitati curatarea cu bureti abrazivi din fibra de metal sau cu prafuri de curatat.
  • Evitati expunerea directa la razele soarelui sau alte surse de caldura intensa, poate duce la schimbarea formei si ingalbenirea suprafetelor deschise sau lacuite.
  • Evitati curatarea cu obiecte taioase sau dure care pot zgaria materialul.

Suprafete HPL, laminate sau din sticla

  • Curatati folosind carpe moi.
  • Indepartati agentii de curatare cu apa curata, apoi stergeti cu o carpa uscata.
  • Indepartati murdaria persistenta cu produse de curatare pentru materiale din plastic.
  • Stergeti suprafetele cu carpa uscata pentru a indeparta toate petele sau orice urme vizibile.
  • Evitati curatarea cu agenti abrazivi de curatare sau solutii agresive continatoare de clor sau acetona.
  • Evitati agentii pe baza de otet, diluanti de rasini sau celuloza si nitro-diluantii.
  • Evitati aparatele de curatat pe baza de aburi.
  • Evitati expunerea suprafetelor la temperaturi mari.

Alte masuri pentru mobilierul de bucatarie

  • Recomandam folosirea hotei cand gatiti pe aragaz sau plita, aburul fiind un risc de patare sau umflare a canturilor corpurilor suspendate.
  • Nu asezati obiecte fierbinti pe suprafata mobilierului.
  • Nu taiati alimente direct pe blatul de bucatarie, folositi un tocator.

Intretinere blaturi compozit

  • Curatati suprafetele blaturilor cu solutii diluate, fara a folosi agenti abrazivi, cu o carpa sau un burete moale.
  • Indepartati rezidurile de detergent cu apa curata si stergeti cu carpa uscata.
  • Taiati alimentele pe un tocator nu direct pe blat.
  • Indepartati lichidele care stagneaza pe suprafetele blatului, in jurul chiuvetelor, in imbinari sau intre perete si blat.
  • Evitati utilizarea blatului pentru taierea alimentelor sau punerea oalelor fierbinti direct pe acesta. Folositi tocatorul pentru a evita deteriorarea blatului.
  • Evitati expunerea blatului la caldura intensa.
  • Nu permiteti ramanerea pe loc a lichidelor pentru perioade indelungate pe blaturi.


Producatorul nu isi asuma raspunderea pentru uilizarea defectuoasa a mobilierului prin nerespectarea recomandarilor de mai sus !